Πεζοπορία στα Τζουμέρκα

Πεζοπορία στα Τζουμέρκα

Πεζοπορία

Πεζοπορικές διαδρομές σε καλντερίμια και σκάλες προηγούμενων αιώνων, πάνω από πέτρινα τοξωτά γεφύρια σπάνιας αρχιτεκτονικής, κατά μήκος των μεγαλύτερων και βαθύτερων φαραγγιών, με σπάνια χλωρίδα και πανίδα, παρέα με τους έμπειρους συνοδούς μας, θα γνωρίσουμε τους μύθους και την ιστορία της περιοχής απολαμβάνοντας τη μοναδική ομορφιά της Ηπειρώτικης φύσης.

Διαδρομή: Γέφυρα Πλάκας –Αϊ Βασίλης (Πριτσαλιά)
Διάρκεια: 3 ώρες με επιστροφή
Βαθμός δυσκολίας: Υψομετρική: 240m – 450m Συμμετοχή: min 6 άτομα

Συνάντηση στο ιστορικό πέτρινο γεφύρι της Πλάκας. Ξεκινάμε την πεζοπορία μας δίπλα από το παλιό Τελωνείο και από το, πρόσφατα επισκευασμένο από την ομάδα Μπουλούκι, καλντερίμι, ανηφορίζουμε για τον οικισμό της Πλάκας. Περπατάμε για λίγο στον επαρχιακό δρόμο μέχρι το Μοναστήρι της Παναγίας του Μιχουστίου και στη συνέχεια στο σκιασμένο μονοπάτι, μέσα στα πουρνάρια της δάφνες και τα γράβια, φθάνουμε στο εξωκκλήσι το Αγίου Βασιλείου, στην έξοδο του φαραγγιού του Αράχθου. Θέα, στη κοιλάδα του Αράχθου και επίσης θα δούμε και τα ερείπια, από την περιτοίχιση του Βασιλιά Αθάμα.

Διαδρομή: Μονοπάτι της Βίδρας
Διάρκεια: 4-5 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: Υψομετρική: 240m – 165m Συμμετοχή: min 6 άτομα

Από τη Γέφυρα της Πλάκας αρχίζει η πεζοπορική διαδρομή κατά μήκος του Αράχθου. Εύκολη διαδρομή στο πόδι και στο μάτι, με το ποτάμι να μας συντροφεύει μέχρι τη θέση παλιογιόφυρο. Για όσους θέλουν να μας περιμένουν στη Πλατανούσσα μπορούν να πάρουν το ανηφορικό μονοπάτι μέχρι τη κεντρική πλατεία. Οι υπόλοιποι συνεχίζουμε μέχρι τη γέφυρα Τζαρή όπου το βανάκι μας, θα μας επιστρέψει πίσω, αφού πρώταεπισκεφτούμε ένα οινοποιείο, για να δοκιμάσουμε το μοναδικό τσίπουρο από σταφύλι ζαμπέλα.

Διαδρομή: Μονή Τσούκας – Λυσιά - Κωστήτσι
Διάρκεια: 4-4,5 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: Υψομετρική: 1105m -980m – 1130m Συμμετοχή: min 6 άτομα

Από το μοναστήρι της Τσούκας του 11ου αιώνα, κατηφορίζουμε στον Άραχθο ποταμό και την συρμάτινη γέφυρα της «Λυσιάς», με θέα τις σπηλιές τρωγλοδυτικών κατοικιών. Από την απέναντι πλευρά του ρέματος, στο Κοροβέσι, ανηφορίζουμε προς το χωριό Κωστήτσι και τον Προφήτη Ηλία, με θέα τη σμίξη του Καλαρύτικου και του Αράχθου ποταμού.

Διαδρομή: Συράκο - Καλαρύτες
Διάρκεια: 3-4 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: Υψομετρική: 1105m -980m – 1130m Συμμετοχή: min 6 άτομα

Παραδοσιακά χωριά με πετρόχτιστα σπίτια,καλντερίμια,καιπλούσια ιστορία στην τέχνη του ασημιού. Ήκμασαν τον 16ο - 17ο αιώνα εξαιτίας των προνομίων από τους Τούρκους. Απέκτησαν φήμη για τις εξαγωγές τους!!!! το εμπόριο, και τις μεταφορές.

Διαδρομή: Καταρράκτης - Καταφίδι
Διάρκεια: 8-8,5 ώρες
Βαθμός δυσκολίας: Υψομετρική: 1105m -980m – 1130m Συμμετοχή: min 6 άτομα Χρονική περίοδος: Μάιο - Οκτώβριο

Από το χωριό Καταρράκτης των Τζουμέρκων κάτω από τους εντυπωσιακούς καταρράκτες ξεκινάει η πεζοπορία με προορισμό την ψηλότερη κορυφή της οροσειράς των Τζουμέρκων στα 2.390 μέτρα. Το μάτι φθάνει στη θάλασσα και με καθαρό ουρανό από τον Όλυμπο μέχρι την … Κεφαλονιά.

Η εταιρεία via Natura οργανώνει και υλοποιεί διάφορες αθλητικές υπαίθριες δραστηριότητες, σε προσεκτικά επιλεγμένες τοποθεσίες στην περιοχή Τζουμέρκα, Ζαγόρι. Είτε ενδιαφέρεστε απλώς να απολαύσετε μια υπαίθρια διασκέδαση ή ακόμα και να μάθετε για την τοπική ιστορία, τη φύση, τη μυθολογία και τον πολιτισμό, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να δοκιμάσετε την εμπειρία Via Natura!

Ωράριο επικοινωνίας

 • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 08:00 - 23:00

Ωράριο δραστηριοτήτων

 • ΧΕΙΜΩΝΑΣ 08:00 - 17:00
 • ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 08:00 - 20:00

Στοιχεία επικοινωνίας

 • Γέφυρα Πλάκας
  ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ 44013

 • (+30) 6972223574

 • infovianatura.gr

 • Γέφυρα Κλειδωνιάς
  ΖΑΓΟΡΙ

 • (+30) 6972844825

 • infovianatura.gr