Χρήσιμες πληροφορίες

Χρήσιμες πληροφορίες

Στο ποτάμι

Στην οροσειρά της Πίνδου, στην Ήπειρο, στην πιο ορεινή περιοχή της Ελλάδος, βρίσκονται οι πηγές των περισσότερων, μεγαλύτερων και ομορφότερων ποταμών της Ελλάδας. 
Ποτάμια όλων των βαθμών δυσκολίας, για όλες τις απαιτήσεις, που μπορείτε να τα κατεβείτε με φουσκωτές βάρκες Rafting, με διθέσια φουσκωτά σκάφη "hot - dog" ή με μονοθέσια σκάφη "monoraft".

Το rafting, γίνεται όλο και περισσότερο γνωστό και αποκτά συνεχώς νέους φίλους, γίνεται δε ο φυσικός δρόμος που μας δίνει την ευκαιρία να δούμε και να θαυμάσουμε την παρθένα ηπειρώτικη φύση.
Η εμπειρία και η φυσική κατάσταση σε κάποια ποτάμια είναι απαραίτητη, σε όλα όμως απαιτείται γνώση κολύμβησης και διάθεση για παιχνίδι με το υγρό στοιχείο. Για να συμμετάσχει κάποιος σε καταβάσεις rafting, πρέπει να ξεκινήσει από ποτάμια 1ου - 2ου βαθμού δυσκολίας και να προχωρήσει στη συνέχεια σε ποτάμια μεγαλύτερου βαθμού δυσκολίας.

Χρήσιμες πληροφορίες:
- Η συνάντηση, αφού πρώτα επικοινωνήστε μαζί μας για τον ακριβή αριθμό της ομάδας σας, γίνεται στη βάση μας, στη γέφυρα της Πλάκας, στα Τζουμέρκα για τον Άραχθο ή στη γέφυρα της Κλειδωνιάς για τον Βοϊδομάτη.

Έρχεστε για την ανεξαρτησία σας με το αυτοκίνητό σας.

- Ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας παρέχεται ολόκληρος από την Via natura και περιλαμβάνει: ειδικές φόρμες νεοπρέν, fleece, αντιανεμικό, γάντια, καλτσάκια και παπουτσάκια νεοπρέν. Φυσικά σωσίβια κράνη και κουπιά.
- Το μόνο που πρέπει να έχετε μαζί σας είναι μαγιό ή δεύτερο ζευγάρι εσώρουχα και πετσέτα.
- Η βάρκα μεταφέρει για λόγους ασφαλείας μέχρι 6 άτομα, υπό τον έλεγχο επαγγελματία οδηγού που θα δώσει τις οδηγίες και τις θεωρητικές γνώσεις που είναι απαραίτητες για την κατάβασή σας.
- Η συμμετοχή επιτρέπεται σε άτομα άνω των 6 ετών.
Βεβαίως να είστε έτοιμοι να βραχείτε ...

*Οι οδηγοί μας είναι πιστοποιημένοι από την Διεθνή  Ομοσπονδία Rafting / IRF.

Η εταιρεία via Natura οργανώνει και υλοποιεί διάφορες αθλητικές υπαίθριες δραστηριότητες, σε προσεκτικά επιλεγμένες τοποθεσίες στην περιοχή Τζουμέρκα, Ζαγόρι. Είτε ενδιαφέρεστε απλώς να απολαύσετε μια υπαίθρια διασκέδαση ή ακόμα και να μάθετε για την τοπική ιστορία, τη φύση, τη μυθολογία και τον πολιτισμό, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να δοκιμάσετε την εμπειρία Via Natura!

Ωράριο επικοινωνίας

  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 08:00 - 23:00

Ωράριο δραστηριοτήτων

  • ΧΕΙΜΩΝΑΣ 08:00 - 17:00
  • ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 08:00 - 20:00

Στοιχεία επικοινωνίας

  • Γέφυρα Πλάκας
    ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ 44013

  • (+30) 6972223574

  • infovianatura.gr

  • Γέφυρα Κλειδωνιάς
    ΖΑΓΟΡΙ

  • (+30) 6972844825

  • infovianatura.gr