Ιππασία στο Ζαγόρι

Ιππασία στο Ζαγόρι

Ιππασία στο Βοιδομάτη

Στην οροσειρά της Πίνδου, στα δύσβατα και κακοτράχαλα βουνά της Ηπείρου, «τα άλογα της Πίνδου», αυτή η σπάνια φυλή των αλόγων, ήταν πάντοτε ο φίλος και ο σύντροφος αλλά και το εργαλείο των ανθρώπων, στις μετακινήσεις και τις μεταφορές.

Τα κοντόσωμα άλογα της Πίνδου, συνηθισμένα στις δύσκολες καιρικές συνθήκες της περιοχής αλλά και στο έντονο ανάγλυφο των βουνών, μετέφεραν το βιος και το μόχθο των κατοίκων, δημιουργώντας εμπόριο αξιοζήλευτο όχι μόνο στον Ελλαδικό χώρο αλλά και στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Η τουριστική ιππασία, μια δραστηριότητα που απευθύνεται σε όλους, είναι ο φυσικότερος τρόπος να φέρουμε τον επισκέπτη κοντά στη φύση και να συμπληρώσει τις εμπειρίες του απ’ το Ζαγόρι και τον Βοϊδομάτη ποταμό, στα όρια του εθνικού Δρυμού Βίκου Αώου, όσο και απ’ τα Τζουμέρκα, και τον Άραχθο ποταμό, στο εθνικό πάρκο Τζουμέρκων και Αράχθου.

Τα άλογά μας φιλικά, όπως και οι συνεργάτες μας, θα σας δώσουν τις πρώτες και βασικές αρχές ιππασίας και θα σας συνοδεύουν στη βόλτα σας, όχι μόνο για τις αναμνηστικές σας φωτογραφίες, αλλά και για την ενημέρωση και πληροφορία που σας είναι χρήσιμη.

Ζαγόρι - βοϊδομάτης (μικρή διαδρομή)
  Διάρκεια: 50 λεπτά

Η «μικρή» μας βόλτα, ιδανική για την οικογένεια και τους μικρούς μας φίλους, στο μαγευτικό πλατανόδασος δίπλα στον Βοϊδομάτη ποταμό, μέχρι την Γέφυρα της Κλειδωνιάς, στα όρια του εθνικού πάρκου Βίκου Αώου. Αναμνηστικές φωτογραφίες, λίγο νερό για τα άλογα και επιστροφή.

Ζαγόρι - βοϊδομάτης (μεγάλη διαδρομή)
  Διάρκεια: 1 ώρα και 10 λεπτά

Η «μεγάλη» μας βόλτα μας ταξιδεύει μέσα στο πλατανόδασος σε μια διαδρομή που θα διασχίσετε με τα άλογα μας τον Βοϊδομάτη ποταμό ως την απέναντι όχθη και θα επιστρέψετε πάλι πίσω. Για αυτή τη διαδρομή καλό θα ήταν να έχετε δεύτερο ζευγάρι παπούτσια αφού δύσκολα θα αποφύγετε το βρέξιμο. Βεβαίως πάντα ανάλογα τις συνθήκες του ποταμού.

Η εταιρεία via Natura οργανώνει και υλοποιεί διάφορες αθλητικές υπαίθριες δραστηριότητες, σε προσεκτικά επιλεγμένες τοποθεσίες στην περιοχή Τζουμέρκα, Ζαγόρι. Είτε ενδιαφέρεστε απλώς να απολαύσετε μια υπαίθρια διασκέδαση ή ακόμα και να μάθετε για την τοπική ιστορία, τη φύση, τη μυθολογία και τον πολιτισμό, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να δοκιμάσετε την εμπειρία Via Natura!

Ωράριο επικοινωνίας

 • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 08:00 - 23:00

Ωράριο δραστηριοτήτων

 • ΧΕΙΜΩΝΑΣ 08:00 - 17:00
 • ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 08:00 - 20:00

Στοιχεία επικοινωνίας

 • Γέφυρα Πλάκας
  ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ 44013

 • (+30) 6972223574

 • infovianatura.gr

 • Γέφυρα Κλειδωνιάς
  ΖΑΓΟΡΙ

 • (+30) 6972844825

 • infovianatura.gr