Πεζοπορία στο Ζαγόρι

Πεζοπορία στο Ζαγόρι

Πεζοπορία

Πεζοπορικές διαδρομές σε καλντερίμια και σκάλες προηγούμενων αιώνων, πάνω από πέτρινα τοξωτά γεφύρια σπάνιας αρχιτεκτονικής, κατά μήκος των μεγαλύτερων και βαθύτερων φαραγγιών, με σπάνια χλωρίδα και πανίδα, παρέα με τους έμπειρους συνοδούς μας, θα γνωρίσουμε τους μύθους και την ιστορία της περιοχής απολαμβάνοντας τη μοναδική ομορφιά της Ηπειρώτικης φύσης.

Διαδρομή: Χαράδρα Βίκου
  Διάρκεια: 6-7 ώρες (για την επιστροφή απαιτείται transfer)
  Βαθμός δυσκολίας:

Από το Μονοδένδρι και το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής, χτισμένο τον 15ο αιώνα σε φυσικό μπαλκόνι, στο χείλος της χαράδρας του Βίκου, θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας κατά μήκος της βαθύτερης χαράδρας του κόσμου με προορισμό το χωριό Βίκος πάνω από τις πηγές του ποταμού Βοϊδομάτη. Στον πυρήνα του εθνικού δρυμού Βίκου-Αώου, βρίσκει καταφύγιο μεγάλη ποικιλία σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας.

Διαδρομή: Δρακόλιμνη Γκαμήλας
  Διάρκεια: 8-9 ώρες
  Βαθμός δυσκολίας:

Το γραφικό Πάπιγκο με τα πέτρινα σπίτια θα γίνει η αφετηρία της πεζοπορίας μας. Οι πηγές που θα συναντήσουμε στο ανηφορικό, αλλά καλά σημαδεμένο μονοπάτι, της πιο πολυσύχναστης διαδρομής, θα μας ξεδιψάσουν μέχρι το καταφύγιο της Αστράκας . Συνεχίζουμε για την Δρακόλιμνη με τους τρίτωνες, στη κορυφή της Τύμφης σε υψόμετρο 2070 μέτρων με θέα την χαράδρα του Αώου και το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ελλάδος, τον Σμόλικα. Μετά από 8-9 ώρες πορείας θα επιστρέψουμε στο Πάπιγκο και στις “κολυμπήθρες’’, φυσικές νεροτσουλήθρες, για ξεκούραση και κολύμπι.

Διαδρομή: Βραδέτο- Μπελόη
  Διάρκεια: 4 ώρες με επιστροφή
  Βαθμός δυσκολίας:

Το μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε είναι η πιο παλιά ‘σκάλα’ της περιοχής και χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, με πολύ καλό καλντερίμι και ενώνει το Καπέσοβο με το Βραδέτο. Εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι τη θέση ¨Μπελόη¨, φυσικό μπαλκόνι στη κορυφή της χαράδρας από όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ολόκληρη τη χαράδρα του Βίκου.

Διαδρομή: Φαράγγι Βοϊδομάτη
  Διάρκεια: 2 ώρες
  Βαθμός δυσκολίας:

Με αφετηρία τη γέφυρα της Αρίστης περπατάμε δίπλα στον Βοϊδομάτη ποταμό, σε μονοπάτι φιλικό στα πόδια και στα μάτια. Διαδρομή για όλη την οικογένεια χωρίς υψομετρικές διαδρομές που μας οδηγεί μετά από περίπου μια ώρα στο μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων. Συνεχίζουμε μέχρι τη πέτρινη γέφυρα της Κλειδωνιάς για λίγη ξεκούραση και μικρό σνακ στο παρκάκι του πλατανόδασους δίπλα στο ποτάμι.

Διαδρομή: Κόνιτσα - Στόμιο
  Διάρκεια: 4 ώρες
  Βαθμός δυσκολίας:

Αφετηρία μας το πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας και αφού περπατήσουμε δίπλα στις όχθες του Αώου συνεχίζουμε το ανηφορικό μονοπάτι κάτω από τις ορθοπλαγιές της Γκαμήλας. Φθάνουμε στην ιερά μονή Στομίου χτισμένη σε μπαλκόνι με θέα την Τραπεζίτσα και το Φαράγγι του Αώου. Επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι.

Η εταιρεία via Natura οργανώνει και υλοποιεί διάφορες αθλητικές υπαίθριες δραστηριότητες, σε προσεκτικά επιλεγμένες τοποθεσίες στην περιοχή Τζουμέρκα, Ζαγόρι. Είτε ενδιαφέρεστε απλώς να απολαύσετε μια υπαίθρια διασκέδαση ή ακόμα και να μάθετε για την τοπική ιστορία, τη φύση, τη μυθολογία και τον πολιτισμό, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να δοκιμάσετε την εμπειρία Via Natura!

Ωράριο επικοινωνίας

 • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 08:00 - 23:00

Ωράριο δραστηριοτήτων

 • ΧΕΙΜΩΝΑΣ 08:00 - 17:00
 • ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 08:00 - 20:00

Στοιχεία επικοινωνίας

 • Γέφυρα Πλάκας
  ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ 44013

 • (+30) 6972223574

 • infovianatura.gr

 • Γέφυρα Κλειδωνιάς
  ΖΑΓΟΡΙ

 • (+30) 6972844825

 • infovianatura.gr