Canyoning Τζουμέρκα
  Χρονική περίοδος: όλο τον χρόνο (ανάλογα τις καιρικές συνθήκες)

Canyoning

Τα φαράγγια είναι βαθιές τομές μέσα στη γη που λαξεύτηκαν από το νερό, ρέματα και χείμαρρους, δημιουργώντας καταρράκτες και λιμνούλες. Η διάσχιση αυτών των φαραγγιών-canyoning- είναι δραστηριότητα που απαιτεί αναρριχητικό εξοπλισμό, καθώς επίσης και ειδικές στολές προστασίας (νεοπρέν) από το νερό και το κρύο, τα οποία βεβαίως προσφέρονται από την VIA NATURA.

Φαράγγι Παπαπήδημα

Το φαράγγι βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τη γέφυρα Τσιμπόβου στον Άραχθο ποταμό.

Είναι ένα φαράγγι ιδανικό για αρχάριους στο Canyoning και εύκολο για όλη την οικογένεια.

Έχει jumps και flying fox και όχι πολύ ψηλά rappel σε έξι καταρράκτες με τον μικρότερο στα 3.5 μέτρα και τον ψηλότερο στα 20 μέτρα . Έχει διαφυγές για κάθε περίπτωση, πολύ σημαντικό όχι μόνο για την ασφάλεια, και εύκολο περπάτημα για την αφετηρία και τον τερματισμό.

Have fun!!!!

Φαράγγι ‘Σταυραετός’

Στο Συρράκο, ένα πανέμορφο χωριό της Πίνδου, με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και πλούσια ιστορία, βρίσκεται το φαράγγι του Σταυραετού. Το όνομα έρχεται από το ομώνυμο πουλί, που βρίσκεται διαρκώς στους ουρανούς του Λάκμου και των Τζουμέρκων.

Η αφετηρία της δραστηριότητας του canyoning είναι στην είσοδο του χωριού και τερματίζει στον Χρούσια ποταμό. Συνολικά 11 καταρράκτες με τον μικρότερο στα 5 μέτρα και τον μεγαλύτερο στα 47!!!! με εντυπωσιακές εναλλαγές στη μορφολογία και τη γεωλογία.

Είναι απαιτητικό φαράγγι για έμπειρους, αλλά και όλους όσους θέλουν να δοκιμάσουν τα όρια τους, γιατί μετά το Canyoning, απαιτείται περπάτημα στο ποτάμι, μέχρι τα αυτοκίνητά μας.

Το απίστευτο τοπίο όμως, κατά γενική ομολογία, αποζημιώνει την προσπάθειά μας.

Σημείωση Μπορεί να γίνει ευκολότερο, αν παρακάμψουμε τον μεγάλο καταρράκτη και χρησιμοποιήσουμε τη διαφυγή, κρατώντας ωστόσο τη μαγεία της διαδρομής.

Η εταιρεία via Natura οργανώνει και υλοποιεί διάφορες αθλητικές υπαίθριες δραστηριότητες, σε προσεκτικά επιλεγμένες τοποθεσίες στην περιοχή Τζουμέρκα, Ζαγόρι. Είτε ενδιαφέρεστε απλώς να απολαύσετε μια υπαίθρια διασκέδαση ή ακόμα και να μάθετε για την τοπική ιστορία, τη φύση, τη μυθολογία και τον πολιτισμό, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να δοκιμάσετε την εμπειρία Via Natura!

Ωράριο επικοινωνίας

  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 08:00 - 23:00

Ωράριο δραστηριοτήτων

  • ΧΕΙΜΩΝΑΣ 08:00 - 17:00
  • ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 08:00 - 20:00

Στοιχεία επικοινωνίας

  • Γέφυρα Πλάκας
    ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ 44013

  • (+30) 6972223574

  • infovianatura.gr

  • Γέφυρα Κλειδωνιάς
    ΖΑΓΟΡΙ

  • (+30) 6972844825

  • infovianatura.gr