Ποδήλατα βουνού Τζουμέρκα
  όλο το χρόνο

Ποδήλατα βουνού Τζουμέρκα

Το ποδήλατο από τα παιδικά μας χρόνια ήταν το αγαπημένο μας παιχνίδι. Οι διαδρομές στα Τζουμέρκα με mountainbike, είναι για όλους αυτούς που κράτησαν την αγάπη τους για αυτό και δεν ένιωσαν ποτέ την κούραση, περισσότερο από την απόλαυση. Οι εναλλαγές στο τοπίο και στο τερρέν , η διάθεση για παιχνίδι και εξερεύνηση, η γνωριμία με άλλο τρόπο και από άλλο δρόμο των χωριών μας είναι στα ιδιαίτερες αναζητήσεις του ποδηλάτη.

Τόσο για τις μικρές και οικογενειακές σας βόλτες, όσο και για πιο αθλητικές και απαιτητικές διαδρομές, η vianaturaεκτός από τον έμπειρο και πάντα φιλικό συνοδό, μπορεί να σας νοικιάσει το ποδήλατο και το κράνος σας ανάλογα πάντα με την επιλογή της διαδρομής.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας και ρωτήστε μας χωρίς δισταγμό.

Διαδρομή: Ανεμότρυπα -Άγναντα –Καταρράκτης -Πλάκα
Διάρκεια: 5 – 5,30 ώρες Σύνολο διαδρομής: 25 χλμ
Υψομετρική:

Συνάντηση με τον συνοδό μας στο σπήλαιο Ανεμότρυπα, έξω από το χωριό Πράμαντα. Γνωριμία με τον συνοδό μας αλλά κυρίως με τα ποδήλατά μας. Οι κατάλληλες ρυθμίσεις και ξεκινάμε για το πρώτο κατηφορικό κομμάτι μέχρι τον επαρχιακό δρόμο. Μετά από περίπου 1 km μπαίνουμε στον δασικό δρόμο που μας οδηγεί μέσα από ρέματα, δάση και τους μαχαλάδες του χωριού, πάνω από το χωριό Άγναντα.

Από ‘δω, έχουμε την επιλογή,να κατηφορίσουμε προς το χωριό και στη συνέχεια, από κατηφορικό δασικό δρόμο, να φθάσουμε στη Γέφυρα της Πλάκας, στη βάση μας. Σύνολο αυτής της διαδρομής 19km και υψομετρική 800m – 850m – 240m.

Για όσους όμως θέλουν συνέχεια, λίγη ορθοπεταλιά στο ανηφορικό κομμάτι μέσα στο πευκόδασος, μέχρι να ξαναπιάσουμε κατηφόρα με θέα τώρα τα Τζουμέρκα, την επιβλητική κορυφή Καταφίδι και το χωριό Καταρράκτης. Συνεχίζουμε έτσι και φθάνουμε στη Πλάκα, στη βάση μας, για ένα σνακ και τσιπουράκι.

Διαδρομή: Κυψέλη - Καταρράκτης - Πλάκα
Διάρκεια: 5 – 5,30 ώρες Σύνολο διαδρομής: 29 χλμ
Υψομετρική:

Μεταφερόμαστε με το βανάκι μας μετά το χωριό Κυψέλη και ξεκινάμε με τα ποδήλατά μας από βατό χωματόδρομο, για να διασχίσουμε το χωριό των Σκιαδάδων με τις πετρόχτιστες βρύσες, όπου θα κάνουμε την πρώτη μας ολιγόλεπτη στάση για ένα ελαφρύ σνακ. Η συνέχεια είναι μια τραβέρσα στην δυτική πλευρά των Τζουμέρκων στην αρχή πάνω από την Κυψέλη και με βόρεια κατεύθυνση μέσα από δάσος Πεύκης και ελάτης με πανέμορφη θέα τα βουνά των Τζουμέρκων στα δεξιά μας μέχρι να φθάσουμε στο χωριό Καταρράκτης. Άλλο ένα διάλλειμα στην καταπράσινη πλατεία και κατηφορίζουμε μέχρι την βάση της Via natura στον Άραχθο ποταμό στη γέφυρα της Πλάκας. Ζεστό ντους στις εγκαταστάσεις μας και ξεκούραση ίσως με ένα τσιπουράκι.

Διαδρομή: Φανερωμένη – Πλατανούσσα- Πλάκα
Διάρκεια: 4,30 - 5 ώρες Υψομετρική: 740m – 1283m – 240m
Σύνολο διαδρομής:

Η συνάντησή μας στην βάση της Via natura στη γέφυρα της πλάκας και μετά από περίπου 40 λεπτά οδήγησης με το βανάκι μας φθάνουμε στο χωριό Φανερωμένη. Η διαδρομή ακόμα και με το αυτοκίνητο κόβει την ανάσα. Μέσα από το χωριό με τα ποδήλατά μας ανηφορίζουμε σε αλπικό τοπίο, διασχίζουμε για λίγο την κορυφογραμμή του Ξηροβουνίου και από τη δυτική πλευρά του με βόρεια κατεύθυνση και θέα την τεχνική λίμνη του Πουρναρίου και την κοιλάδα του Αράχθου, φθάνουμε στη Πλατανούσσα. Διάλλειμα για μικρό σνακ και κρύο νερό στην πλατεία και το εύκολο κομμάτι μέχρι τη γέφυρα της Πλάκας για αποθεραπεία. Ζεστό ντους στις εγκαταστάσεις μας και ξεκούραση ίσως με ένα τσιπουράκι.

Διαδρομή: Σκούπα
Διάρκεια: 4 ώρες Υψομετρική: 150m – 720m – 180m
Σύνολο διαδρομής:

Από τη Γέφυρα Τζαρή, δίπλα από τον Άραχθο ποταμό, με κατεύθυνση βόρεια, στο μονοπάτι της Βίδρας!!! σε φανταστικό καθαρισμένο μονοπάτι, χωρίς λόγια να το περιγράψεις, , αρχίζει η ορθοπεταλιά για να ανεβούμε μέχρι τη κεντρική πλατεία της Σκούπας. Αναγκαία η ξεκούραση και το σνακ για το παιχνιδιάρικο κατέβασμα στις όχθες του Αράχθου. Μια βουτιά για τους τολμηρούς και επιστροφή με το μεταφορικό μας μέσο στη βάση μας.

Διαδρομή: Ανεμορράχη
Διάρκεια: 4 – 4,30 ώρες Υψομετρική: 900m – 150m – 180m
Σύνολο διαδρομής:

Απολύτως διασκεδαστική διαδρομή mountain bike στα Τζουμέρκα, σε μονοπάτια και δασικούς δρόμους, κυρίως κατηφορικούς, από το χωριό Κυψέλη μέχρι το χωριό Ανεμορράχη, κυριολεκτικά στην άκρη της τεχνικής Λίμνης. Σε πυκνή άγρια βλάστηση, με απόλυτη κυριαρχία του πράσινου και παράξενους γεωλογικούς σχηματισμούς ,τα φρένα μας θα πάρουνε …..φωτιά, μέχρι το καφενείο του χωριού όπου θα έχουμε παραδοσιακό σνακ και τσιπουράκι.

Η εταιρεία via Natura οργανώνει και υλοποιεί διάφορες αθλητικές υπαίθριες δραστηριότητες, σε προσεκτικά επιλεγμένες τοποθεσίες στην περιοχή Τζουμέρκα, Ζαγόρι. Είτε ενδιαφέρεστε απλώς να απολαύσετε μια υπαίθρια διασκέδαση ή ακόμα και να μάθετε για την τοπική ιστορία, τη φύση, τη μυθολογία και τον πολιτισμό, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να δοκιμάσετε την εμπειρία Via Natura!

Ωράριο επικοινωνίας

 • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 08:00 - 23:00

Ωράριο δραστηριοτήτων

 • ΧΕΙΜΩΝΑΣ 08:00 - 17:00
 • ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 08:00 - 20:00

Στοιχεία επικοινωνίας

 • Γέφυρα Πλάκας
  ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ 44013

 • (+30) 6972223574

 • infovianatura.gr

 • Γέφυρα Κλειδωνιάς
  ΖΑΓΟΡΙ

 • (+30) 6972844825

 • infovianatura.gr