Ποδήλατα βουνού Τζουμέρκα
  όλο το χρόνο
  min. συμμετοχή 6 άτομα

Ποδήλατα βουνού Τζουμέρκα

Το ποδήλατο από τα παιδικά μας χρόνια ήταν το αγαπημένο μας παιχνίδι. Οι διαδρομές στα Τζουμέρκα με mountainbike, είναι για όλους αυτούς που κράτησαν την αγάπη τους για αυτό και δεν ένιωσαν ποτέ την κούραση, περισσότερο από την απόλαυση. Οι εναλλαγές στο τοπίο και στο τερρέν , η διάθεση για παιχνίδι και εξερεύνηση, η γνωριμία με άλλο τρόπο και από άλλο δρόμο των χωριών μας είναι στα ιδιαίτερες αναζητήσεις του ποδηλάτη.

Τόσο για τις μικρές και οικογενειακές σας βόλτες, όσο και για πιο αθλητικές και απαιτητικές διαδρομές, η vianaturaεκτός από τον έμπειρο και πάντα φιλικό συνοδό, μπορεί να σας νοικιάσει το ποδήλατο και το κράνος σας ανάλογα πάντα με την επιλογή της διαδρομής.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας και ρωτήστε μας χωρίς δισταγμό.

Διαδρομή: Ανεμότρυπα -Άγναντα –Καταρράκτης -Πλάκα
Διάρκεια: 5 – 5,30 ώρες Σύνολο διαδρομής: 25 χλμ
Υψομετρική:

Συνάντηση με τον συνοδό μας στο σπήλαιο Ανεμότρυπα, έξω από το χωριό Πράμαντα. Γνωριμία με τον συνοδό μας αλλά κυρίως με τα ποδήλατά μας. Οι κατάλληλες ρυθμίσεις και ξεκινάμε για το πρώτο κατηφορικό κομμάτι μέχρι τον επαρχιακό δρόμο. Μετά από περίπου 1 km μπαίνουμε στον δασικό δρόμο που μας οδηγεί μέσα από ρέματα, δάση και τους μαχαλάδες του χωριού, πάνω από το χωριό Άγναντα.

Από ‘δω, έχουμε την επιλογή,να κατηφορίσουμε προς το χωριό και στη συνέχεια, από κατηφορικό δασικό δρόμο, να φθάσουμε στη Γέφυρα της Πλάκας, στη βάση μας. Σύνολο αυτής της διαδρομής 19km και υψομετρική 800m – 850m – 240m.

Για όσους όμως θέλουν συνέχεια, λίγη ορθοπεταλιά στο ανηφορικό κομμάτι μέσα στο πευκόδασος, μέχρι να ξαναπιάσουμε κατηφόρα με θέα τώρα τα Τζουμέρκα, την επιβλητική κορυφή Καταφίδι και το χωριό Καταρράκτης. Συνεχίζουμε έτσι και φθάνουμε στη Πλάκα, στη βάση μας, για ένα σνακ και τσιπουράκι.

Διαδρομή: Φανερωμένη – Πλατανούσσα- Πλάκα
Διάρκεια: 4,30 - 5 ώρες Υψομετρική: 740m – 1283m – 240m
Σύνολο διαδρομής:

Η συνάντησή μας στην βάση της Via natura στη γέφυρα της πλάκας και μετά από περίπου 40 λεπτά οδήγησης με το βανάκι μας φθάνουμε στο χωριό Φανερωμένη. Η διαδρομή ακόμα και με το αυτοκίνητο κόβει την ανάσα. Μέσα από το χωριό με τα ποδήλατά μας ανηφορίζουμε σε αλπικό τοπίο, διασχίζουμε για λίγο την κορυφογραμμή του Ξηροβουνίου και από τη δυτική πλευρά του με βόρεια κατεύθυνση και θέα την τεχνική λίμνη του Πουρναρίου και την κοιλάδα του Αράχθου, φθάνουμε στη Πλατανούσσα. Διάλλειμα για μικρό σνακ και κρύο νερό στην πλατεία και το εύκολο κομμάτι μέχρι τη γέφυρα της Πλάκας για αποθεραπεία. Ζεστό ντους στις εγκαταστάσεις μας και ξεκούραση ίσως με ένα τσιπουράκι.

Η εταιρεία via Natura οργανώνει και υλοποιεί διάφορες αθλητικές υπαίθριες δραστηριότητες, σε προσεκτικά επιλεγμένες τοποθεσίες στην περιοχή Τζουμέρκα, Ζαγόρι. Είτε ενδιαφέρεστε απλώς να απολαύσετε μια υπαίθρια διασκέδαση ή ακόμα και να μάθετε για την τοπική ιστορία, τη φύση, τη μυθολογία και τον πολιτισμό, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να δοκιμάσετε την εμπειρία Via Natura!

Ωράριο επικοινωνίας

 • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 08:00 - 23:00

Ωράριο δραστηριοτήτων

 • ΧΕΙΜΩΝΑΣ 08:00 - 17:00
 • ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 08:00 - 20:00

Στοιχεία επικοινωνίας

 • Γέφυρα Πλάκας
  ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ 44013

 • (+30) 6972223574

 • infovianatura.gr

 • Γέφυρα Κλειδωνιάς
  ΖΑΓΟΡΙ

 • (+30) 6972844825

 • infovianatura.gr