Rafting στον Άνω Άραχθο

  Διαδρομή: Γέφυρα Κράψης - Γέφυρα Τσιμπόβου   Χρονική περίοδος: Νοέμβριο - Μάϊο
  Απόσταση: 12 χλμ   Βαθμός δυσκολίας:   minimum 6 άτομα

Η πρώτη πλεύσιμη διαδρομή του Αράχθου ξεκινάει από την γέφυρα της Κράψης μέχρι την γέφυρα του Τσιμπόβου. Η οροσειρά του Λάκμου στην αριστερή όχθη, το μικρό αλλά όμορφο φαράγγι και φυσικά το πέτρινο γεφύρι του "Παπαστάθη" είναι από τα δυνατά σημεία φυσικής ομορφιάς, που συμπληρώνουν με τα δυνατά περάσματα του Αράχθου, την συναρπαστική κατάβαση.

 

Rafting στην Χαράδρα Αράχθου

  Διαδρομή: Γέφυρα Τσιμπόβου - Γέφυρα Πλάκας   Χρονική περίοδος: Νοέμβριο - Μάϊο
  Απόσταση: 18 χλμ   Βαθμός δυσκολίας:   minimum 6 άτομα

Τα δυσκολότερα περάσματα του ποταμού βρίσκονται στην αρχή αυτής της διαδρομής και είναι γνωστά ως "συμπληγάδες" αφού τα βράχια στη μέση του ποταμού κάνουν την κατάβαση υπόθεση για τολμηρούς. Η διαδρομή εξελίσσεται στη χαράδρα κάτω από την ιερά μονή Τσούκας του 11ου αιώνα και την συρμάτινη γέφυρα της “Λυσιάς” που ενώνει τις δύο όχθες του ποταμού.

 

Rafting στο Φαράγγι Αράχθου

  Διαδρομή: Γέφυρα Πολιτσάς - Γέφυρα Πλάκας   Χρονική περίοδος: όλο το χρόνο
  Απόσταση: 9 χλμ   Βαθμός δυσκολίας:

Το τρίτο στη σειρά πλεύσιμο κομμάτι του Αράχθου και ίσως το πιο όμορφο της Ελλάδος. Εύκολη διαδρομή μέσα από το φαράγγι του Αράχθου με σπηλιές και καταρράκτες και το υπόγειο ποτάμι της Κλίφκης.

Τελειώνουμε αφού περάσουμε κάτω από το μεγαλύτερο πέτρινο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων με την πλούσια ιστορία του.

 

Rafting στον Κάτω Άραχθο

  Διαδρομή: Γέφυρα Πλάκας - Σκούπα   Χρονική περίοδος: Νοέμβριο - Μάϊο
  Απόσταση: 12 χλμ   Βαθμός δυσκολίας:

Διαφορετική ομορφιά στο τελευταίο κομμάτι του Αράχθου αφού η κατάβαση εξελίσσεται σε ανοιχτή κοιλάδα με πολλά δυναμικά περάσματα 3ου βαθμού δυσκολίας. Βρεγμένοι βγαίνουμε κάτω από έναν καταρράκτη 15 μέτρων που πέφτει μέσα στην βάρκα και μας δίνει την ευκαιρία για ένα κρύο ντους.

 

Rafting στον ποταμό Καλαρύτικο

Διαδρομή: Γέφυρα Γκόγκου - Γέφυρα Πλάκας Χρονική περίοδος: Νοέμβριο - Μάϊο
Απόσταση: 17 χλμ Βαθμός δυσκολίας:

Στενό φαράγγι με μεγάλη κλίση που απαιτεί δύναμη και ελιγμούς ακρίβειας. 3ου - 4ου βαθμού δυσκολίας ανάλογα με τα νερά και την εποχή σε μια κατάβαση που ξεκινάει από τη γέφυρα του Γκόγκου και συναντάει τον Άραχθο μετά από 7 χλμ και η κατάβαση τελειώνει στη βάση μας στη γέφυρα της Πλάκας, στα Τζουμέρκα.

 

Η εταιρεία via Natura οργανώνει και υλοποιεί διάφορες αθλητικές υπαίθριες δραστηριότητες, σε προσεκτικά επιλεγμένες τοποθεσίες στην περιοχή Τζουμέρκα, Ζαγόρι. Είτε ενδιαφέρεστε απλώς να απολαύσετε μια υπαίθρια διασκέδαση ή ακόμα και να μάθετε για την τοπική ιστορία, τη φύση, τη μυθολογία και τον πολιτισμό, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να δοκιμάσετε την εμπειρία Via Natura!

Ωράριο επικοινωνίας

  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 08:00 - 23:00

Ωράριο δραστηριοτήτων

  • ΧΕΙΜΩΝΑΣ 08:00 - 17:00
  • ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 08:00 - 20:00

Στοιχεία επικοινωνίας

  • Γέφυρα Πλάκας
    ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ 44013

  • (+30) 6972223574

  • infovianatura.gr

  • Γέφυρα Κλειδωνιάς
    ΖΑΓΟΡΙ

  • (+30) 6972844825

  • infovianatura.gr